Hieros Gamos ~ Houd ons Heilig

Al 5 jaar tovert een hartroerend festival zich tot realiteit in de klei van Zeewolde. Hieros Gamos Festival breekt baan met Waarachtig Leren Liefhebben. Vier dagen ontmoeten ongeveer 150 mannen en 150 vrouwen zichzelf, elkaar en de goddelijke magie die ons verbindt in een ceremoniële ruimte. Het begint met een opwindende viering met alle festival betrokkenen. Dan volgt er het onontkoombare afscheid dat symbool staat voor alle keren dat we afscheid moe(s)ten nemen of hadden willen nemen. Indrukwekkend ontroerend was dat voor mij.  Op het vrouwenveld laven vrouwen zich twee dagen lang aan elkaar en mocht ik me mee onderdompelen. De mannen deden hun ding op het mannenveld. Op zaterdagavond volgde de hereniging waarbij ieder opgeladen door zijn en haar eigen verwanten de andere sexe in een nieuw licht ontmoette. Onbetaalbaar. De energie die daarbij vrij kwam. Het was een absolute relevatie. Hier bij Hieros Gamos voel ik een nieuwe wereld waarin ik thuis ben, bij een manier van leven waar ik toe behoor. Een heilige plek.

Graag deel ik het gedicht ‘Houd Ons Heilig’  dat ik voordroeg met Marciano San a de Jong (mijn assistent facilitator) tijdens onze workshop ‘In de liefdesarena’ waarom liefde een zaak is van leven of dood. In het programma stond als volgt:Veilige verbinding in onze liefdesrelaties is een primaire levensbehoefte, geen bijzaak. Als we vermoeden dat we de verbinding met onze partner verliezen kan er een oerpaniek in ons ontstaan. We schieten in allerlei overlevingsstrategieën om de pijn en angst voor het verlies niet te hoeven voelen. Het vraagt onze moed en kwetsbaarheid om hierin te verblijven omdat je juist dan jezelf en je relatie(s) kan helen. Deze workshop geeft heldere rake inzichten, laat je meeproeven via een levende demo en nodigt je uit zelf in de arena van de liefde te stappen.

Houd Ons Heilig

Houd ons Heilig

Oh verlang me, versier me, verruk me

Niet te dichtbij

 

Oh bemin me, wild en onbegrensd

maar verwacht niets

 

Oh ja laten we versmelten met onze zielen

Misschien geef ik me aan je over.. ooit

Als je mans genoeg bent

 

Oh wat ben je heerlijk, puur en echt

maar ga vooral los met nieuwe vrouwen

dat is nodig voor je zelfvertrouwen

 

Oh ben met mij, alleen met mij

Maak me veilig

Houd ons heilig

Ik heb je nodig

Ik heb mij nodig

Ik heb ons nodig

 

Houd ons heilig

 tekst Loes Berkhout